Saturday, March 5, 2011

Ristiäiskutsut ja kolmen maun-hyydykekakku




Onhan sitä hieman tehty paperiaskarteluakin. Pikku herra Ruun ristiäisiin piti saada kutsut tehtyä. Kutsukortissa oli vihjekuva nimestä, sillä kanteen oli tulostettu Joan Mirón taulu.


Kun isoveljellään oli ohjelmamoniste tehtynä niin kyllä sekin piti olla! Kyllä isosiskollakin semmoinen oli tehtynä mutta tulostin leikkasi kiinni juuri kun tulostettiin ohjelmia...



Tarjottavista voisin tänään esitellä kolmen maun-hyydykekakun eli suklaa-mansikka-vanilja-hyydykekakun. Unohdin ottaa kuvan koko kakusta, mutta tässä olisi pala kakkua :) Tein samalla 2 kakkua, toisen Tupperin Samba-kakkukupuun (halkaisija n.27cm) ja toisen normaaliin irtopohjavuokaan (halkaisija n.24cm).
Vinkkinä, jos käytät pakaste marjoja, kaada kaikki sulaessa irronnut mehu ja neste pois ennenkuin soseutat marjat, niin mousse hyytyy paremmin (onneksi tein koe kakun ennen ristiäisiä :)

Pohja:
300g Digestive-keksejä
175g voita sulatettuna

Murskaa keksit muruksi ja sekoita sula voi sekaan. Laita vuokaan leivinpaperi ja painele pohja tiiviisti reunoja myöden vuokaan. Ei liian tiiviiksi kuitenkaan ettei pohjasta tule liian kovaa leikkaamiseen.

Suklaamousse:
200 g tummaa suklaata
200 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 munaa
1/4 dl sokeria
2 dl vispikermaa

Laita liivatelehdet likoamaan viileään veteen. Vaahdota valkuaiset ja 1/4dl sokeria. Vaahdota kerma omaan astiaansa. Sulata suklaa. Sekoita suklaan sekaan juusto, sokeri, vaniljasokeri ja keltuaiset. Purista liivatteista liika vesi pois ja liuota liivatteet pieneen määrään kuumaa vettä. Kaada liivate ohuena nauhana suklaamassaan voimakkaasti vatkaten. Nostele kerma- ja valkuaisvaahto suklaamassan joukkoon varovaisesti että kuohkeus säilyy. Kun suklaamassa ja vaahdot on sekaisin kaada keksipohjan päälle. Laita pakastimeen hyytymään siksi aikaa kunnes teet seuraavan mousse kerroksen.

Mansikkamousse:
5 liivatelehteä
2,5 dl vanilja vispiä
300 g mansikoita
2,5 dl (1 purkki) maitorahkaa
1/2 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu

Liota liivatelehdet. Soseuta marjat (jos käytät pakastemarjoja, jätä pois sulaessa irronnut mehu ja neste). Purista sitruuna. Vaahdota vanilja vispi ja lisää marjasose, maitorahka, sokeri ja sitruunan mehu. Lisää seokseen liivate ohuena nauhana ja sekoita hyvin. Kaada mansikkamousse suklaamoussen päälle ja laita pakkaseen hyytymään.

Vaniljamousse:
4 dl vanilja vispiä
200g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 vaniljatanko
5 liivatelehteä

Liota liivatelehdet. Vaahdota vanilja vispi. Halkaise vanilja tanko ja kaavi keskeltä vaniljan siemenet. Lisää vaniljan siemenet, vaniljasokeri ja tuorejuusto vaahdon sekaan. Lisää liivate ohuena nauhana hyvin sekoittaen moussen sekaan. Kaada vaniljamousse mansikkamousse kerroksen päälle. Laita kakku viileään hyytymään, jos laitat pakkaseen ota n. 5 tuntia ennen tarjoilua sulamaan.


1 comment:

Unknown said...

Voi miten suloisia ristiäiskutsuja...mutta pikku herra on niin ihanan suloinen! Voi mahdoton, miten hyvän näköisen kakun oot tehnyt! Ihan tuli imelän hinku!

 
/* Tähän alle taustakuva */