Saturday, April 2, 2011

Jonin rippikakku, lakritsi-sitruunakakku


Tein Jonille rippilahjaksi täytekakun. Kuva on hieman huono, mutta kuvassa on karting-auton rengas, jonka keskellä pölykapselissa onraamattu ja risti. Kakun sisällä on lemon curd-tahnaa ja lakritsimoussea, kummankin tein itse. Pohjana oli ihan tavallinen sokerikakkupohja ja kostutus kokiksella.

Ewelynillä oli hyvä Lemon curd ohje:

Lemon curd

2 sitruunaa
2 dl sokeria
2 kanamunaa
50g voita

Raasta huolella pestyistä sitruunoista keltainen kuori ja purista mehu. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste.

Vatkaa vesihauteessa 15 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Käytä "käsivispilää" Ota massa pois hauteesta ja sekoita joukkoon kuutoitu voi.

Säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa. Käytä esim. hillon tilalla, kakun täytteenä tmv.

Ja kinuskikissalta löytyi hyvä Lakritsimousse:

125 g Kick-karkkeja tai -patukoita
1 ½ dl kuohukermaa
1 ¼ dl Flora Vispiä tai vispikermaa
(¼ dl vaniljakreemijauhetta)

Pilko Kick-karkit pieniksi paloiksi ja laita ne kuohukerman kanssa teflonpintaiseen kattilaan. Keitä, kunnes karkit ovat sulaneet kermaan. Kaada vaahdotusta varten valmiiksi kulhoon. Anna olla jääkaapissa, kunnes kastike on täysin kylmää. Muutama tunti ei riitä, tee kastike mielellään jo edellispäivänä.

Vatkaa myös kylmä lakritsikastike jämäkäksi vaahdoksi.

Vaahdota Flora Vispi. Yhdistä vaahdot keskenään. Jatka vaahdottamista, kunnes seos on riittävän jämäkkää pohjan päälle levitettäväksi. Vaahdon jämäköittämiseen voi käyttää myös vaniljakreemijauhetta. Levitä täyte kakkupohjan päälle.



No comments:

 
/* Tähän alle taustakuva */