Tuesday, March 1, 2011

Ristiäisten kuulumisia, täytekakkujen esittely :)


Meillä vietettiin Pikku herra Ruun ristiäisiä viime sunnuntaina. Olin uhkaillut että nimeksi tulee Ruu-Pertti Facebook, mutta päädyttiin sitten kuitenkin hieman tavallisempaan Miroon ;) Kuitenkin kaveri jatkaa blogimaailmassa nimellä pikku herra Ruu, ettei totuttu nimi kokonaan unohtuisi ;) Ja kun hänelle löytyy oma kappalekin (laitan sen postauksen loppuun)! En kysynyt lupaa kummeilta kuvien julkaisuun niin peitetään ne nyt.

Nyt voi alkaa laittamaan postauksia siitä mitä viimeisen kuukauden aikana olen tehnyt. Aiemmin ei oikein voinut mitään paljastaa, jotta ristiäisissäkin olisi ollut yllätyksiä. Jos vaikka aloitetaan täytekakuista. Olen ollut innostunut kakuista jo pidemmän aikaa, mutta olen koettanut vältellä vierailuja kakkukoristelu-kaupoissa... No nyt oli aivan pakottava tarve käydä yhdessä kaupoista. Kakut ovat kokonaan minun käsialaa ja sydänkakun ulkonäköön olen hyvinkin tyytyväinen, isomman kakun kanssa oli pieniä onnettomuuksia ja aika loppui kuorrutuksessa ja koristelussa... Isommassa kakussa tosin omasta mielestäni oli paljon parempi pohja. Isommassa kakussa oli 10 munan sokeri pohja ja aivan ihana suklaakakkupohja tekemässä raitoja.


Ruu- ja sydän ristiäiskakku


Ruu-ristäiskakun sokerimassa Ruu


Sokerimassa vauva ristiäismekossaan

Koristeet on tehty sokerimassasta. Käytin ensimmäisen kerran sokerimassaa ja sitä tulen käyttämään uudestaankin. Massaa pystyi muotoilemaan ja värjäämään helposti eikä se kuivu liian nopeasti, vaan siitä kerkeää kyllä tekemään koristeita hyvin ennen kuivumista. Vinkkinä, jos käytät koristeiden tekoon silikonimuottia, painele massa tiiviisti muottiin ja laita muotti sitten vähintään tunniksi pakkaseen. Koristeen saa helposti irti muotista.

Täytteenä isossa kakussa oli vaniljakreemiä ja kuningatarhilloa. Sydänkakussa oli survottua vadelmaa ja vaniljakreemiä.

Suklaakakkupohja on Kinuskikissan blogista, tein siitä vain tupla annoksen. Pohja oli kuin brownie, joka on aivan ehdottomasti lempileivokseni!

Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
6 tl leivinjauhetta
1 ½ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
3 dl tummaa kaakaojauhetta
300 g voita tai margariinia
7 dl sokeria
6 munaa
6 dl kädenlämpöistä maitoa

Paistolämpötila ja -aika:
175 astetta, keskitasolla 50-60 minuuttia

Kostutus:
2 ½ dl kostuketta (maito, vaniljamaito, mehu, virvoitusjuoma, Baileys)

Kuivat aineet sekasin omaan astiaan. Voi ja sokeri vaahdoksi ja munat yksitellen sekaan. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito

10 munan kakku

10 munaa
5dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoa
2,5dl perunajauhoa
2tl leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita varovasti yhteen.

175 asteessa 40-45 minuuttia.

Paistoin molemmat taikinat syvällä uunipellillä. Leikkasin levyt puolikkaiksi ja halkaisin keskeltä kerran niin että sain 8 kerrosta, mutta päädyin käyttämään 5 kerrosta.



3 comments:

Ansu said...

Kauniita kakkuja! Koristeet vasta huippuja ovat!!! Sokerimassa on niin ihana materiaali ku siitä saa tehtyä vaikka mitä ja kiva vaihtoehto marsipaanille.
Pikkumies olisi tarvinnut ISOT saappaat jos hänestä olisi tullut Ruu-Pertti Facebook ;). Nyt hällä on kiva nimi ja suloinen on pikkumieskin kuvista päätellen. :)

Sirppis said...

Herkullisia olivat, nyt vasta vyö sopii paikalleen!

Anitta said...

Hyvä nimi on pojalla. Onnea siis hänelle ! TOdella upeat kakut,hmmm maistuis mullekkin. 8)

 
/* Tähän alle taustakuva */