Saturday, July 28, 2012

Onnea pienelle miehelle!


Pienestä miehestä tuli Eemeli Armas Viljami. Onnea hienosta nimestä! Ja kiitos vanhemmille luottamuksesta kakun tekemiseen. Toiveena oli "jotain oranssia ja ruskeaa, ei sinistä". Eli sain aika vapaat kädet kakun tekoon, toiveissa oli myöskin hyytelökakkua. Käytin ruskeaksi suklaamoussea jota käytin jo Miron ristiäiskakkuun ja oranssi löytyi mangomoussesta. Koristuksissa olen aika ylpeä lipputangosta ja isännän viiristä, ne pysyivät pystyssä ja kasassa koko sen ajan kuin kakkuakin oli! 

Pohja oli normaali keksipohja
300g kaurakeksiä murskattuna
100g sulatettua voita

Suklaamousse:

Mangomousse:
6 liivatelehteä
5dl kuohukermaa
125 g maitorahkaa
200 g tuorejuustoa
5 purkkia vauvan mangososetta
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl vettä
 
 kiille:
3 purkkia vauvan mangososetta
3 liivatetta
2 rkl vettä
 
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma, yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon myös rahka, tuorejuusto, mangosose ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Kiehauta tilkka vettä kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita hyytymään. Kun täyte on kunnolla hyytynyt, tee kiille. Laita kiillettä varten liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vesi ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateneste mangososeen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa. 

Oikeaa vastausta ei nimikyselyyn tullut, mutta kumpikin arvasi Eemeliä, tosin toiseksi nimeksi. Arvoin kuitenkin pienen "lohdutuspalkinnon" ja voittajaksi selvisi Mandariini! Onnea! Laitatko yhteystietojasi minulle päin niin laitetaan paketti postiin.

1 comment:

Mandariini said...

Kiva nimi. Laittelen sinulle viestiä ihan kohta.

 
/* Tähän alle taustakuva */