Monday, February 21, 2011

Macaron-kokeilu




Kyllä täällä edelleen elossa ollaan! Askartelua on tullut kyllä harrastettua, mutta enemmänkin ristiäisvalmisteluja varten. Ristiäisten kutsukortin esittelen hieman myöhemmin, nyt esitellään kokeena tehtyjä tarjottavia. Kutsuin kavereita tuppereille taka-ajatuksena tarjota koe-eriä ristiäistarjottavista. Kokeilin ensimmäistää kertaa ranskalaisia Macaron-leivoksia. En sitten pystynyt noudattamaan reseptiä suoraan, sillä kaupasta oli mantelijauho loppu, no koe erähän oli kyseessä niin kokeilin sitten hasselpähkinäjauhoa lisäksi. Oli muuten hyvä veto, pähkinä maistui kivasti läpi ja leivokset tekivät kauppansa. Makeitahan ne oli ja ristiäisiin pitää laittaa hieman kirpakampi kastike väliin, nyt laitoin vaniljakreemiä, jossa oli hieman sitruunan vivahdetta. Värjäämisen kanssa on vielä hieman opeteltavaa että saadaan kauniin sinisiä leivoksia. Lähdin muokkaamaan Dream-blogista löytämääni ohjetta ja tämmöinen siitä tuli:

Sammacon macaronit

6 valkuaista

100 g hienoa sokeria

250 g tomusokeria

80 g mantelijauhetta

75g hasselpähkinäjauhetta

6 tippaa sitruunamehutiivistettä

Siivilöi tomusokeri, mantelijauhe ja hasselpähkinäjauhe samaan kulhoon.

Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi nostaen vatkaimen nopeutta pikkuhiljaa. Lisää puolet sokerista ja sitruunamehu. Vatkaa 5min ja lisää sitten loput sokerit, vatkaa edelleen niin että vaahto on paksua.

Lisää tomusokeri-mantelijauheseos muutamassa erässä varovasti joukkoon, sekoita puulastalla varoen tasaiseksi; varo ettei vaahto lössähdä! Lisää halutessasi elintarvikeväriä.

Pursota pellille pieniä nappeja, jätä leviämisvaraa. Kopauta peltiä muutaman kerran pöytää vasten. Jätä lepäämään pellille tunniksi (tämä auttaa tekemään pinnasta kauniin ja kiiltävän).

Paista 150 asteessa 12-14 minuuttia. Uunia ei saa avata paiston aikana ja ole tarkkana ajan kanssa.

Anna jäähtyä ja levätä seuraavaan päivään. Täytä haluamallasi tavalla (marmeladilla, sulalla suklaalla, makeilla levitteillä/tahnoilla jne.)


Tämän hymypojan juhliin siis valmistaudutaan:

2 comments:

taru76 said...

Ihana pikkumies! Ja varmasti myös herkullisia leivonnaisia...

Anonymous said...

Sain teokseni kohdalla blogisi Digg ja Stumble Upon. Nautin käsittelyssä teidän kommentteja.

 
/* Tähän alle taustakuva */