Monday, June 24, 2013

Smoothien jatkona vanilja-hedelmä jäätelöäKoetin taas tienata "hyvä äiti"-palkintoa rakkailta esiteineiltä, no en oikeasti koettanut, mutta halusin tehdä jäätelömuoteilla jäätelöä. Oikeastaan jäätelö on hieman smoothien jatke. Eli tein muksuille smoothieta aamupalaksi, johon sitten lisäsin valkuais- ja vaniljavaahdon ja pakkaseen.

Äidin aamusmoothie:
3 banaania
3 klementiiniä
2 kiwiä
pakastemansikoita
250g maitorahkaa
maitoa riittävästi

Ensin hedelmät ja marjat muussiksi (käytin tupperware pikakokki3), otin suunnilleen puolet mössöstä sivuun. sitten lisäsin maitorahkan ja maidon ja sekoitin. Pakaste marjat toivat viileyttä smoothieen. Ja kyllä yhtään en laittanut sokeria ja hyvin maistui.

Jatkettu jäätelö:

2 munanvalkuaista
1 vaahtoutuva vaniljakastike
loput hedelmämössöstä
loput smoothiesta

Valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sitten vaniljakastike vaahdoksi ja vaahdot sekaisin. Sitten laitetaan kaikki ainekset sekaisin kunnolla. Ja lopuksi kaadetaan muotteihin ja muotit pakkaseen jäätymään. Käytin Tupperwaren Lollitups muotteja ja silikonisia muffinssimuotteja. Silikonisessa muotissa olevia kävin pari kertaa sekoittamassa, jäätelömuoteissa olevien annoin vain olla.Viitisen tuntia pakkasessa ainakin. Ja sitten nam! Ajattelin että silikonimuoteissa tehtyjä jätskejä voisi tarjota lettujen ja hedelmäkastikkeen kanssa.
No comments:

 
/* Tähän alle taustakuva */