Monday, July 30, 2012

Rippikortti pojalle- Cute Cards Thursday #227

Tämäkin oli tilattu kortti. Kortti tulisi rock-henkiselle pojalle, joka haaveilee moottoripyörästä. Jotenkin ajattelin ettei WOJn tai Magnolian pojat sopisi nyt korttiin... En omista sitten yhtään moottoripyörä-leimasinta. Ajattelin käyttää hivenen tummempia värejä ja koettaa tavoitella tyylikkyyttä. Teksti on Inkadinkadon setistä ja aikalailla se syy miksi tämän setin ostin. "Elämä on matka ei määränpää" niinhän se on ja ripille pääsy on vain sen yksi etappi.

I was asked to make a card for a boy who had confirmation party. I didn´t want to put cute boy image in it but I found this text and I do like it a lot. It can be also advice for that 15-year old boy! Cute Cards Thursday had distressed-challenge so I join in! 


Saturday, July 28, 2012

Turkoosi-sininen hääkortti, Wedding card Dutch Dare #175

Sain tällä viikolla kaksi kortti-tilausta ja toinen oli hääkortti, jossa piti olla turkoosia. Todella mukava oli löytää kortteiluinto jälleen! Katsotaan nyt miten se pysyy yllä, 1v 7kk äidin pikkuapulainen Typyn ja Pojun säestyksellä kyllä rauhoittaa intoa...Tällä kortilla osallistun Dutch Dare-haasteeseen #175 värit joita käytin ovat sininen, valkoinen ja vihreä.

I got 2 card orders this week and I made this card for wedding card order. I also join with this card to Dutch Dare Challenge #175 Colors I used were blue, white and green.



Onnea pienelle miehelle!






Pienestä miehestä tuli Eemeli Armas Viljami. Onnea hienosta nimestä! Ja kiitos vanhemmille luottamuksesta kakun tekemiseen. Toiveena oli "jotain oranssia ja ruskeaa, ei sinistä". Eli sain aika vapaat kädet kakun tekoon, toiveissa oli myöskin hyytelökakkua. Käytin ruskeaksi suklaamoussea jota käytin jo Miron ristiäiskakkuun ja oranssi löytyi mangomoussesta. Koristuksissa olen aika ylpeä lipputangosta ja isännän viiristä, ne pysyivät pystyssä ja kasassa koko sen ajan kuin kakkuakin oli! 

Pohja oli normaali keksipohja
300g kaurakeksiä murskattuna
100g sulatettua voita

Suklaamousse:

Mangomousse:
6 liivatelehteä
5dl kuohukermaa
125 g maitorahkaa
200 g tuorejuustoa
5 purkkia vauvan mangososetta
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl vettä
 
 kiille:
3 purkkia vauvan mangososetta
3 liivatetta
2 rkl vettä
 
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma, yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon myös rahka, tuorejuusto, mangosose ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Kiehauta tilkka vettä kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita hyytymään. Kun täyte on kunnolla hyytynyt, tee kiille. Laita kiillettä varten liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vesi ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateneste mangososeen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa. 

Oikeaa vastausta ei nimikyselyyn tullut, mutta kumpikin arvasi Eemeliä, tosin toiseksi nimeksi. Arvoin kuitenkin pienen "lohdutuspalkinnon" ja voittajaksi selvisi Mandariini! Onnea! Laitatko yhteystietojasi minulle päin niin laitetaan paketti postiin.

Monday, July 23, 2012

Pieni kilpailun poikanen

Ajattelin laittaa pystyyn pienen kilpailun. Palkinnoksi kasaan pienen setin askartelutarvikkeita. Jos kakkuun tuli tämän näköinen koriste niin mikä tuli pojan nimeksi? Koristeesta löytyy ensimmäinen ja toinen nimi :) Arvotaan palkinto niiden kesken, jotka ovat arvanneet oikein 25.7 klo 18 mennessä. Jos ei tule yhtään oikeaa arvausta ekaan ja toiseen nimeen, niin arvotaan sitten pelkän etunimen arvanneiden kesken.



Thursday, July 12, 2012

Micon ristiäiskakku

Opiskelukaverini sai suloisen pienen miehen ja pyysi minua leipomaan kakun. Hui! Pienen ihmisen ensimmäinen juhla ja minä saan kunnian tehdä kakun! Wau! Ja sitten iski paineet... Ainoat toiveet olivat, että koristeessa olisi hieman rokkihenkisyyttä, kun isä soittaa rumpuja ja täyte olisi raikas, niin ja kakusta pitää riittää 30-40hengelle.
Kakkuvuokana päädyin käyttämään Tupperwaren Ultra Pro-uunivuokaa, joka olikin hyvä ratkaisu, sillä kakusta tuli iso ja sen sai laitettua takasin vuokaan vielä täytteen kanssa hyytymään. Täytteeksi valitsin mansikka-lime-moussen ja pohja oli suklaakakku. Kuorrutuksen tein kerma-tuorejuustovaahdosta. Kuorrutus olikin sitten se kulmakivi, johon koko kakku meinasi kaatua. Alkujaan kotona kuorrutin kakun 2 väriseksi, mutta kuorrute alkoi valua pois kakun päältä! Lopputulos oli sitten se että nappasin pursotinpallon ja lastan mukaani, kun mieheni lähti ajamaan minua ja kakkua juhlapaikalle. Juhlapaikalla sain muutaman epäuskoisen ilmeen, kun painelin keittiöön mieheni fiaskon näköisen kakun kanssa ja saattoi minullakin kyynel olla silmäkulmassa... Ristiäisten aikana sitten pursotettiin kuorrutus uudestaan ja poistuttiin vähin äänin, kun kahvitilaisuus oli alkamassa. Micoa tosin onniteltiin ensin!

Lime-mansikkamousse
400g maustamaton tuorejuusto
3 dl sokeria 
5 tl vaniljasokeria
2pussia (n. 1kg) pakastemansikoita 
3 dl limepyrettä
6 dl kermaa
12 liivatetta

 
/* Tähän alle taustakuva */